Hodinky jako šperk

Hodinky se v posledních letech staly nejen ukazateli času, ale i módními doplňky či spíše šperky. Již v minulosti byly hodinky pro majitele symbolem postavení. Platilo, že čím byly hodinky menší, tím byly dražší. I dámy v krásných róbách měli připnuté malé hodinky s drahými kameny. Pánové měli na svých oblecích připnuté hodinky s řetízky. Je sice pravda i to, že ti chudší měli jen řetízek, což však znamenalo, v případě prozrazení, velký společenský pokles. Po válce však hodinky měly pouze praktický význam, dnes se opět vrací jejich estetický, ba až prestižní význam.

Někdy dokonce módnost a styl převládají nad praktickou stránkou. Na jejich výrobu se používají různé materiály, drahé kameny, vzácné kovy ... Důležité je i jejich zpracování, styl, módnost, design. Dnes najdete na trhu hodinky s nejrůznějšími ciferníky, ale i řemínky. Dámy mají více možností při výběru hodinek než pánové, ti si však hodinky pozorně vybírají a volí více druhů k stylu oblečení. Avšak i u pánů, i u dam hodinky podtrhují jejich styl a osobnost.

Hodinky pro pány
Hodinky pro pány by se daly rozdělit do několika kategorií, protože není vhodné, aby muži nosili stejné hodinky do kanceláře a například na sportování. Proto by pánové měli vlastnit více druhů hodinek na různé příležitosti.
Byznys hodinky - tyto pánské hodinky by měly mít jednodušší, strohý design. Je vhodné, aby byly stříbrné nebo zlaté barvy, jak ciferník, tak i řemínek. Kvalita byznys hodinek je samozřejmostí. Pokud nosíte prsten či brýle, měly by ladit i s hodinkami. I obuv musí stylově ladit s hodinkami, což platí nejen u byznys stylu.
Sportovní hodinky - výběr těchto hodinek záleží i na druhu sportu. Platí však, že by měly mít více funkcí, a to například stopky, měřič tepu srdce, ale měly by být rovněž nárazuvzdorné či vodotěsné. Co se týče designu, může být propracovanější, hodinky mohou mít kožený či jiný řemínek, který může být barevnější. Ladit by však měly nejen s obuví, ale i sportovním oblečením.
Společenské hodinky - tyto hodinky jsou podobné jako hodinky byznys stylu, ale mohou být dozdobené kamínky, a tedy jejich design může být propracovanější, ale i nevšednější. Společenské hodinky mohou být i mírně extravagantní, avšak v takovém případě si dávejte pozor na vhodné sladění s oblečením.

Hodinky pro dámy
Dámám ani snad nemusíme říkat, že mají mít doma více druhů hodinek na různé příležitosti, které však za všech okolností musí být sladěny s náušnicemi, náhrdelníkem či prstenem.

Dámy si do práce mohou dovolit zdobenější hodinky než pánové, mohou mít širší řemínek, který je buď pevný, nebo řetízkový. S kamínky na hodinkách to však v tomto případě netřeba přehánět, raději si kupte ještě jedny, vypracovanější, které budete nosit na večírky či na rande. V případě sportovních hodinek platí totéž, jako u pánů, ale můžete si vybírat v široké škále barev. Sportovní hodinky mohou být růžové, oranžové, ale i modré či zelené. Slaďte k nim sportovní oblečení a zaručeně budete in.

Dámy si mohou dovolit i hodinky asymetrického nebo extravagantnějšího designu s různě tlustými a zdobenými pásky. Takové hodinky oživí nejen všední pracovní kostým, ale krásně vyniknou i na pláži.