Sportovní hodinky

Sportovní hodinky byly vyvinuty především pro použití v extrémních podmínkách a společnosti, které je vyrábějí (hlavně renomované Švýcarské hodinářské firmy) si dávají zvlášť záležet na pevnosti a odolnosti materiálů z nichž jsou vyrobeny a velký důraz kladou na bezpečné uložení hodinového strojku - na jeho hermetičnost. Takovým hodinkám nevadí voda, prach, teplo, zima, jsou nerozbitné a antimagnetické ...

V extrémních podmínkách se mohou sportovci spolehnout nejen na přesný čas, ale i na informace z dodatkových funkcí kterými většinou tyto typy hodinek disponují, jako jsou například: stopky, hloubkoměr, výškoměr, pulsmetr, rychloměr, budík atd.. Hovoříme samozřejmě o značkových hodinkách, kde jejich vysoké kvalitě a vybavenosti různými dodatečnými funkcemi samozřejmě odpovídá i jejich cena, která se může vyšplhat až do výše několika set tisíc korun. Na druhé straně si "sportovní hodinky" můžete koupit i na tržišti za pár stovek, ale může se vám stát (což je více než jisté), že nebudou mít výše popisované vlastnosti značkových hodinek.

Proto naše rada zní: nakupujte hodinky ve značkových prodejnách, kde na prodané hodinky dostanete dvouletou záruku a co je podstatné, samozřejmostí je i pozáruční servis a originální náhradní díly.

Co se týče designu sportovních hodinek, je různorodý - od mužných až po luxusní, celozlaté, případně ještě vykládané drahými kameny, které však se sportem asi nemají nic společného. Vždyť přece který horolezec by si vzal do hor na zápěstí zlaté s brilianty vykládané sportovní hodinky i když mají stejné vlastnosti jako jeho ocelový bratr, že? Zajímavostí je, že sportovní hodinky si nekupují už jen sportovci, ale i lidé, kteří nemají se sportem nic společného, nosí je pro svou exotičnost a zajímavý design, jejich funkce však většinou nevyužívají.